Over ons

Traktaten?
Een traktaat is een kleine folder met een korte evangelisatieboodschap. Zoals een reclamespotje in zo'n dertig seconden een product of dienst aanbeveelt, zo vertelt een goed traktaat een concrete, prikkelende en relevante boodschap die het Evangelie bevat en ons dichter bij Christus brengt. 

Waarom evangeliseren met traktaten?
Traktaten zijn een effectief instrument om mensen iets te vertellen van dat wat jouw leven veranderd heeft: het Evangelie. Je kunt ze uitdelen bij evenementen of op straat, maar ook doelgericht weggeven als afsluiting van een gesprekje op het schoolplein of in de wachtkamer. Iemand heeft eens gezegd dat niets goedkoper is, verder reikt, duurzamer is en de boodschap beter vertelt dan een goed traktaat. 

We zouden je veel kunnen vertellen over de effectiviteit van deze manier van evangeliseren. In de afgelopen vijftig jaar hebben we talloze reacties mogen ontvangen van mensen die mede door een folder een keuze voor Jezus hebben gemaakt. Meer dan eens gingen traktaten de hele wereld over om uiteindelijke gelezen te worden door iemand die het op dat moment nodig had! 

De Stichting Evangelische Traktaat Zending is opgericht in 1962. De belangrijkste taak is het ontwikkelen, publiceren en verspreiden van evangelisatiemateriaal. Verder worden projecten gesteund die met lectuurzending te maken hebben. Deze activiteiten kosten uiteraard geld. Om een zekere continuÔteit in financiŽle middelen te waarborgen werd in 1982 een boekhandel geopend: Christelijke boek- en muziekhandel de Schuilplaats. Deze winkel, wordt bemand door een team van vrijwilligers. De winst die door deze winkel wordt opgebracht, wordt direct geÔnvesteerd in het uitgeven van (nieuwe) traktaten of in andere lectuurprojecten. 

Circa 40 vrijwilligers zijn werkzaam op de verzendafdeling, in de winkel of thuis. 

Heb je zelf belangstelling om een bijdrage te leveren aan ons werk? Je kunt het altijd in je gebed bij de Heer opdragen. Je kunt een gift overmaken op de rekening van ons steunfonds. Of wil je actief meewerken door mee te denken over nieuwe folders? Reageer dan door ons een e-mail te sturen.