MenuMenu

IK GELOOFReviews (0)

IK GELOOF - DIEDEREN, SJEF - 9789076742809

Het leven van de in het vooroorlogse Limburg geboren Sjef Diederen (Valkenburg. 1932) werd al op jonge leeftijd getekend door zware tegenslag. Vrij kort na elkaar verloor hij zijn beide ouders. op zijn veertiende was hij wees. De oorlog stelde ernstige beperkingen aan het alledaagse leven. In die omstandigheden kon alleen muziek enige vreugde brengen. Met zijn gitaar en zang veroverde hij al als kind de harten van de Amerikaanse bevrijders.

Sjef Diederen. die zelf zijn teksten en muziek schreef en dat altijd is blijven doen. koos in de loop van de jaren vijftig voor een solocarrière. Al snel veroverde hij heel Limburg met zijn eenvoudige. aansprekende Limburgse volksliederen. die de mensen in het hart raakten.

In de jaren tachtig werd de zingende leraar getroffen door langdurige gezondheidsproblemen. die hem aan bed kluisterden. In die tijd vond hij veel steun in het geloof en kreeg hij een onwankelbaar vertrouwen in God. Dat is terug te vinden in zijn teksten. waarnaar steeds meer belangstelling uitging en die door Sjef Diederen zelf op muziek zijn gezet. Ze hebben in de afgelopen decennia heel wat mensen troost en hoop gebracht.

De nummers op deze CD zijn korte tijd geleden opnieuw opgenomen in nauwe samenwerking met de muziekstudio van Theo Breuls. een ander begenadigd musicus uit Limburg. Over hem zegt Sjef Diederen: "Theo is een geweldige muzikant en arrangeur. Hij staat open voor alle genres en hij vindt het een eer om met mij te werken. Dat zal zeker zijn ingegeven door wat ons bindt: de muziek en het geloof"
Auteur:
DIEDEREN, SJEF
Prijs:
€ 1,00
Artikelnr:
9789076742809
Levertijd:
4 a 5 werkdagen
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review