MenuMenu

Stichting Evangelische Tractaat Zending gaat verder onder de naam ETZ Media

Per 1 januari 2020 gaat de Evangelische Tractaat Zending verder onder de naam ETZ Media. We kiezen hiermee voor een naam waarmee we ook in de toekomst verder kunnen met het uitbrengen van uitgaven die de Bijbelse boodschap relevant maken voor de volgende generaties. Ook willen we hiermee uitdrukken dat de activiteiten meer omvatten dan alleen het uitbrengen van traktaten. We hopen met God kracht ook in de komende jaren actief te blijven in het uitgeven van materiaal met een missionair karakter

In 1962 werd de stichting opgericht in Zandvoort. De oprichters gaven de ETZ als doel mee de verspreiding van het Evangelie en het bevorderen van evangelisatiewerk. Door de jaren heeft dat op vele manieren vorm gekregen: voornamelijk door het uitgeven van traktaten, maar ook door advertentie-zending, verspreiding van Bijbels en christelijke lectuur, beurzen, contactdagen voor evangelisatie en ondersteuning van evangelisatie door anderen. Stichting ETZ omvat naast de afdeling voor evangelisatie sinds 1982 ook christelijke boekhandel de Schuilplaats in Alblasserdam.

In de loop der tijd zijn er naast traktaten ook andere materialen bijgekomen: kaartjes, doosjes, brochures en boeken. Binnenkort verschijnen de eerste delen van twee nieuwe productlijnen: bijbelwijzers en strips. Bijbelwijzers helpen om je kennis van Bijbelse thema’s te verdiepen. Een Bijbelwijzer bestaat uit 14 geïllustreerde uitvouwbare pagina’s met toegankelijk bijbelstudiemateriaal. Daarnaast verschijnen de Nederlandse edities van de Kingstone Comic Bible. Deze strips brengen de verhalen uit de Bijbel op een meeslepende manier tot leven voor tieners en jongeren. Traktaten zullen onderdeel blijven uitmaken van het uitgeefprogramma.

De naam van boekhandel de Schuilplaats blijft ongewijzigd.